Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 587 niet laden

Geschiedenis

Basisschool Meerdijk is een katholieke basisschool die ligt in Waalwijk-Zuid in de nabijheid van de Loonse en Drunense Duinen. De wijk waarin de school staat is eind jaren 70 en later gebouwd. Het gebouw stamt uit 1980. De officiele start van de school was in 1979. De school grenst aan het park van wijk Meerdijk en is omgeven met speelruimte voor groot en klein. Binnen het gebouw zijn 8 groepslokalen te vinden, een speelzaal, een entreeruimte en een aula/ computerruimte. Vier lokalen hebben een extra studieruimte, die gebruikt wordt voor zelfstandig werken, werken met de computer, experimenteren met muziekinstrumenten of wordt ingericht als "woonkamer" met een leeshoekje etc. Verder maken een directiekamer, teamkamer, bergingen en keukens de school compleet.

Onze school is aan het veranderen van traditionele basisschool naar een school die het onderwijs afstemt op de pedagogische en didactische behoeften van kinderen. Via het project BAS - Bouwen aan een Adaptieve School- gaven we deze verandering de afgelopen jaren vorm. Nu wordt onze visie bepaald door de ideeën van BOEIEND ONDERWIJS.