Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 587 niet laden

Geschiedenis

Basisschool Meerdijk is een katholieke basisschool die ligt in Waalwijk-Zuid in de nabijheid van de Loonse en Drunense Duinen. De wijk waarin de school staat is eind jaren 70 en later gebouwd. Het gebouw stamt uit 1980. De officiele start van de school was in 1979. De school grenst aan het park van wijk Meerdijk en is omgeven met speelruimte voor groot en klein. Binnen het gebouw zijn 8 groepslokalen te vinden, een speelzaal, een entreeruimte en een aula/ computerruimte. Vier lokalen hebben een extra studieruimte, die gebruikt wordt voor zelfstandig werken, werken met de computer, experimenteren met muziekinstrumenten of wordt ingericht als "woonkamer" met een leeshoekje etc. Verder maken een directiekamer, teamkamer, bergingen en keukens de school compleet.

Onze school is aan het veranderen van traditionele basisschool naar een school die het onderwijs afstemt op de pedagogische en didactische behoeften van kinderen. Via het project BAS - Bouwen aan een Adaptieve School- gaven we deze verandering de afgelopen jaren vorm. Nu wordt onze visie bepaald door de ideeën van BOEIEND ONDERWIJS.

Over Leerrijk!

Sinds 1 januari 2005 maakt onze school deel uit van Leerrijk! Een stichting voor primair onderwijs in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand.
Op dit moment wordt op vijftien basisscholen en een speciale school voor basisonderwijs onderwijs gerealiseerd.

Leerrijk!
De naam van de stichting: Leer Rijk ! is tevens haar motto.
Zoals uit het logo blijkt moet de naam gelezen worden als een gebiedende wijs, een opdracht aan leerlingen en de binnen de stichting werkzame mensen: Leer rijk!
Hiermee maken we duidelijk hoe we de ontwikkeling van zowel de kinderen die onze scholen bezoeken als de voor hen werkende mensen graag zien. Het figuurtje in het logo maakt daarbij overduidelijk een stap voorwaarts!

Voor meer informatie:  www.leerrijk.nl

Boeiend Onderwijs

Boeiend Onderwijs is het onderwijsconcept van Natuurlijk Leren BV.
De mindmap van Boeiend Onderwijs is ontworpen door Truus Römgens:

Download de schoolgids van 2018-2019 (PDF): Klik.

Lesmethoden

Basisschool Meerdijk werkt met het concept Boeiend Onderwijs. Daarnaast is Meerdijk Cultuurloperschool. Boeiend Onderwijs en Cultuureducatie met Kwaliteit geeft ruimte aan het 'ontwerpend leren' waarbij 'leren leren' centraal staat en zodoende eigenaarschap van de leerling op het eigen leerproces vergroot. Op Basisschool Meerdijk maken we naast methodieken en werkwijzen gebruik van de volgende methoden:

Schrijven: Schrift

Taal: Taal Actief