Groep 3 groepspagina

Welkom in groep 3.

Graag zou ik mijzelf even voorstellen. Ik ben juffrouw Linda en sta dit schooljaar weer vol enthousiasme fulltime voor groep 3. Naast mijn werk op deze school ben ik zo'n 9 jaar staflid geweest bij scouting AZG. Daarnaast vind ik paardrijden, lezen en gitaar spelen erg leuk.

Wij zitten op dit moment met 23 kinderen in de klas. Dit jaar gaan we weer super veel leren. Natuurlijk gaan we aan de slag met het lezen. Dit doen we met de methode Veilig Leren Lezen Kim methode en aan de had van List, omdat de motivatie voor het lezen erg belangrijk is. Dit betekent dat we gaan leren lezen door veel spelletjes te doen die met letters te maken hebben, creatief te schrijven, elkaar te helpen en samen te werken. Natuurlijk zijn er al kinderen in de klas die een beetje kunnen lezen en schrijven, maar die kunnen hierdoor op hun eigen niveau oefen.

De letters die we leren lezen gaan we natuurlijk zo snel mogelijk proberen te schrijven door middel van de schrijfmethode: Handschrift.

Het lezen leren lezen is belangrijk, maar we gaan nog veel meer doen zoals: rekenen, Engels, WereldoriĆ«ntatie, tekenen, handvaardigheid, muziek, kanjertraining enz. Waarschijnlijk gaan we dit jaar in de klas ook weer echte slakken onderzoeken. Wist je dat we ook onze eigen talenten gaan ontdekken doormiddel van de meervoudige intelligenties? 

We maken er een geweldig schooljaar van en hopen dat aan het einde van het schooljaar allemaal enorm gegroeid zijn in onze zelfvertrouwen en dat we hardop zeggen:

Ik kan het!                                             Ik kan het zelf!                                        Ik hoor erbij!