Groep 3 groepspagina

Welkom in groep 3.

Graag zou ik mijzelf even voorstellen. Ik ben juffrouw Linda en sta dit schooljaar weer vol enthousiasme fulltime voor groep 3. Naast mijn werk op deze school ben ik zo'n 9 jaar staflid geweest bij scouting AZG. Daarnaast vind ik paardrijden, lezen en gitaar spelen erg leuk.

Lezen

Op de ouderavond heeft u uitleg gekregen over de leesmethode Veilig Leren Lezen Kim-versie. Probeer ook thuis veel met de kinderen te lezen. Via de ouderpagina op de website van Veilig Leren Lezen leest u precies welke kern we de klas aanbieden en welke klanken wij leren.

De ouderpagina geeft veel tips. Laat uw kind een kort verhaaltje vaak herhalen.

Schrijven

Wij leren schrijven aan middels de schrijfmethode: SCHRIFT.
De eerste letters die we hebben leren lezen, hebben we ook direct leren schrijven.
Het schrijfmateriaal is een 6-kantig potlood of een fijnschrijver.

Gymnastiek

Wij gymmen op woensdagochtend en nemen daarvoor speciale gymkleding mee. Een shirt, korte broek en gymschoenen met witte zolen. 

Ouderhulp

Groep 3 heeft 1 klassenouder.  Zij kan u benaderen voor hulp in de klas of hulp tijdens diverse activiteiten. Belangrijke hulp is de leeshulp. Maar er zijn ook helpende handen nodig tijdens de excursies. Wij danken u bij voorbaat voor uw inzet.

We maken er een geweldig schooljaar van en hopen dat aan het einde van het schooljaar alle kinderen uit groep 3 enorm gegroeid zijn in hun zelfvertrouwen. Dat zij hardop zeggen:

Ik kan het!                                             Ik kan het zelf!                                        Ik hoor erbij!